Працювати з дітьми для мене — суцільне задоволення. Зазвичай на заняття приходить “чистий аркуш”, і ми починаєм все з нуля. Разом пишемо код, який сплітається в міцну сітку знань. Починаємо з простого і прямуємо до більш складного.

У дітей немає проблем з мотивацією та силою волі. Причина в тому, що знань вимагає школа, знань прагнуть самі діти + батьки постійно намагаються заохотити чадо до навчання.

Малюки регулярно відвідують уроки, в середньому це дві години в школі + дві години з репетитором + кіноклуб (дві години), маємо 6 годин на тиждень без особливих зусиль. Зауважу, що треба ще рахувати час, коли дитина робить самостійно домашнє завдання, грає в англійські ігри, або дивиться ролики на Youtube.

Діти ніколи не кажуть мені “Я не зможу вивчити англійську, це не моє!” Я відчуваю, що потрібна їм як шляхопровідник у світ нової мови. Але з радістю відпускаю у вільне плавання, щойно вони опанували основи й навчились не боятись розмовляти. Я завжди рада допомогти, коли вони повертаються по допомогу, через те, що готуються до міжнародних тестів на знання мови.

З дорослими все простіше і складніше одночасно. Золоте правило: хто хоче, може вивчити будь-яку мову самостійно. Без сили волі, бажання і дисципліни результатів не буде. Ваш успіх тільки у ваших руках. Ми живемо в дуже розвиненому світі з безліччю можливостей. В інтернеті купа безкоштовних ресурсів для вивчення англійської. Можна займатися з носіями за символічну плату, або і зовсім безкоштовно.

Мій принцип — беру дорослих, коли бачу, що вони мають серйозну причину та мотивовані.Наразі в мене троє дівчат різного віку, та з різною метою. Хочеться скоріше розповісти про кожну з них, впевнена вам буде цікаво почути, задля чого вони вчать мову. Їх історії можуть надихнути на навчання!

Питання для дорослих: ви вивчали/вивчаєте мову самостійно, чи звертались по допомогу на курси/до репетиторів?