Якщо ви людина самомотивована, а я вірю, що так і є, то знаєте, що відповідальність за власне життя несете самі. От ви зрозуміли, що не вистачає знання англійської мови. Перший крок це не записатись на курси, знайти вчителя, а поставити ціль і твердо вирішити йти до неї. Наприклад, раніше я вважала, що спорт — це обладнання, абонемент, тренер, спортивний одяг (бо він зручний і розроблений спеціально для тренувань). Наразі для спорту мені потрібно бажання, моя мета — регулярність, а засоби самі знаходяться. Я не витрачаю ні копійки, чудово почуваю себе і в результаті виглядаю не гірше.

Мова – не виключення. Досі вже витрачати час і винахідливість на пошуки причин, чому ви досі не говорите! Ставте ціль — говорити і ідіть до неї. Брак коштів, слабка пам’ять, купа роботи та велика сім’я — не привід сказати ні. Ось сайти, якими я особисто користуюсь для підготовки уроків своїм учням. Користайте їх для самостійної практики, вам сподобається!

  1. learnenglish.britishcouncil.org — Боже, піклуйся про Британську Раду, що створює ці матеріали як для учнів так і для викладачів англійської. На сайті є різноманітні завдання для всіх рівнів + матеріал поділено за рівнями учня від Beginner до Advanced. Все просто, зручно і змістовно.
  2. esolcourses.com — не знайшла інформацію про авторів цього сайту, але вони роблять добру справу. Матеріали знову ж таки поділені по рівнях і по типу завдань. Зручно та корисно!
  3. engvid.com — це сайт з відео матеріалами від викладачів-носіїв мови. Тут можна знайти пояснення на будь-яку тему. Вивчаємо з учнем матеріал по таблицям, схемам і прикладам, потім я даю відповідне відео, щоб закріпити вивчене. Працює супер, тому раджу спочатку розібратись з правилом по підручнику, потім дивитись відео. Доречі майже к кожному відео є ще тестове завдання, щоб оцінити як засвоїли матеріал.

Сайтів більше і можна шукати на свій смак, але я віддаю перевагу цим трьом, тому що вони мають різнопланові завдання, грамотно побудовані, мають інтуїтивно зрозумілий інтерфейс і безкоштовні. Що ще для щастя потрібно? Тільки мотивація, щоб займатись!